Laddboxar i Täby

Visst går det att ladda elbilen på många ställen i Täby, men ännu bekvämare blir det med laddboxar vid bostaden. Vanliga eluttag är egentligen inte gjorda för kontinuerlig belastning som det blir när en elbil ska laddas. Vanligtvis medföljer en särskild kabel men det kan ändå bli problem om du använder en standardkontakt för att ladda din elbil eller hybrid. Säkringarna kan gå och det kan också bli överhettat och farligt. Med en laddbox slipper du oroa dig för det och dessutom går laddningen många gånger snabbare på det sättet.

Delade laddboxar i Täby

Genom en app går det att låta flera elbilsägare dela på en laddbox. Det blir lite som en elmack fast helt i privat regi. Att ladda bilen med en laddbox hemma blir också väldigt mycket billigare än att göra det på någon laddstation längs vägen. Det går fort och lätt att installera betydelsefull laddboxar Täby men först måste du tänka igenom lite vilka behov du har. Är det viktigt att ladda bilen fort, kanske två bilar som ska laddas samtidigt rentav? Då behövs en mer kraftfull modell. För andra är det viktigare att det finns möjlighet att få ut statistik via en app och kanske dela laddning med kompisar eller kollegor som laddar sina elbilar vid samma laddbox. Du kan få bidrag för kostnaden från Naturvårdsverket. En naturlig koppling eftersom elbilar är mer miljövänliga än andra fordon. Bidraget som kallas ”ladda bilen” kan sökas av både privatpersoner och företag.

Montering av laddbox

Platsen för laddboxen behöver kanske tänkas över lite. Ska den sitta på en vägg eller en stolpe till att börja med? Det gäller ju att den ska vara lättillgänglig först och främst. Alla laddboxar kan inte placeras på stolpe, men oavsett vad du väljer måste installationen göras av en certifierad elinstallatör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *