Fixa laddstolpar i Söderort

En installation av laddstolpar i sitt eget hem på Söderort kan öka värdet på huset. I takt med att alltfler elbilar ökar i Sverige, så växer nämligen behovet för laddningsmöjligheter. Så hur går man till för att sätta upp laddstolpar i Söderort?

I den här guiden kommer du att lära dig vad du bör tänka på vid köp och installation av laddstationer för ditt hem.

1. Undersök förutsättningar på platsen

Först är det viktigt att bestämma platsen där du vill sätta upp din laddstolpe. Du bör också överväga miljön som kommer att omge platsen och eventuella begränsningar. I detta sammanhang är det bäst att sätta upp laddplatsen vid ditt eget garage, parkering eller carport eftersom det är oftast enklast då det finns el i närheten. Det enda du behöver till platsen är en framdragen el och laddstolpe. Vilket kan innebära markarbeten på platsen.

2. Tänk på utrustningen

Nästa steget är att välja själva laddstolpen. Det finns nämligen olika modeller som har varierande laddningseffekt. Generellt sett ger en laddstolpe med högre effekt en kortare laddning och en med lägre effekt en längre laddtid. Tänk på att en högre laddningseffekt även kräver större krav på den existerande elektriska infrastrukturen. Den främsta laddstolpar Söderort brukar erbjuda laddstolpar i olika modeller, alltifrån 230 V till 400 V för att försäkra att det finns en lämplig modell efter dina förutsättningar.

3. Beställ laddstolpar i Söderort

Det sista steget är att skriva på ett avtal med en lämplig leverantör. Priserna för installation av laddstolpar varierar beroende på leverantören och brukar generellt kosta uppemot 50.000 kronor. Av denna anledning är det bäst att be om prisofferter från tre olika företag innan du bestämmer dig för vilket du ska välja. Andra viktiga kriterier att kontroller är:

  • Leverantören måste vara registrerad hos Elsäkerhetsverket
  • Firman har F-skattemedel
  • Undersök om det tillkommer löpande kostnader efter själva installationen
  • Fråga om garantier

Viktigt! Glöm så klart inte att undersöka och ansöka om själva bygglovet i er kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *